Skötselråd för din trädgård

När ska du beskära dina träd? Och vilken gödsel behöver tomaterna egentligen? Få personliga skötselråd för dina träd, blommor och grönsaker, direkt i Gardenize. Med våra tips för hur du tar hand om varje enskild växt i din trädgård, baserat på var din trädgård ligger, kommer nästa trädgårdssäsong bli som en lek. Oavsett vilken växt du har i din trädgård kommer Gardenize trädgårds– och växtidentifieringsapp att hjälpa dig. Så här gör du för att lyckas i din trädgård! 

Gardenize app - Photographer Sara Rossi

Skötselinformation och växtråd i Gardenize trädgårdsapp

Kanske har du redan många olika växter, träd och buskar i din trädgård – eller så är du precis i uppstarten av din trädgårdsplanering och vet inte helt vad du ska göra med dina växter. Även om du är en av dem som har massor av växtinformation att hålla reda på eller den som bara behöver en hjälpande hand – så kan Gardenize hjälpa dig. Ta med dig alla skötselråd ut i trädgården när du ska trädgårdera; i din digitala trädgård i Gardenize kommer du hitta svaren du behöver när du står fast. Glöm aldrig ett skötselråd och få full koll på varenda liten växt i hela din trädgård! 

Skötselråd växter din trädgård
Växtskötsel för dina växter
Allt om hur du sköter dina växter

Det här får du med Gardenize trädgårdsapp:

  • Hur och när du ska beskära dina träd. 
  • När du ska gödsla tomater och andra växter. 
  • När du ska plantera blommor, kombinerat med dina egna trädgårdspåminnelser. 
  • Växtidentifiering och information och bilder från vår växtdatabas. 
  • Personlig trädgårdshjälp tillgänglig där du är, när du behöver en hjälpande hand. 
  • Ett bibliotek med alla dina trädgårdsväxter; lägg till dem en efter en för att få en översikt och behålla dem för alltid. 
Gardenize trädgårdsapp organisera trädgården - organize garden Gardenize garden app

En digital trädgårdsdagbok där du kan samla allt om din trädgård på samma ställe. Fotograf: Sara Rossi

Så organiserar du en trädgårdsdagbok och växterna i Gardenize trädgårdsapp:

Så här sätter du upp din digitala trädgårdsdagbok med 3 enkla steg – organisera din trädgård och få kontroll över varje växt: 

1. Kom i gång: Sätt upp din trädgårdsdagbok.

Ladda ner Gardenize trädgårdsapp från App Store eller Google Play. Börja med att svara på onboarding-frågorna så att vi kan se till att sätta upp den bästa digitala trädgården för dig. Allt du lägger till i din digitala trädgård kommer hjälpa oss att hjälpa dig bättre under hela din trädgårdstid hos oss, så se till att börja lägga in dina växter med hjälp av växtidentifikationen, växtdatabasen eller manuellt. Lägger du in din trädgårdsplats så hjälper du oss att ge dig rätt trädgårdsråd baserat på din trädgårds klimat. 

2. Lägg till alla växter och all information du vill hålla reda på.

För att odla din bästa trädgård behöver du lära dig av dina egna misstag. Tyvärr finns det ingen genväg här, utan din trädgård är unik när det gäller klimat, solförhållanden, jordsmån och hur mycket tid du är villig att spendera där. Se till att alltid skriva ner dina lärdomar om varje växt så att de får sin chans att växa bättre varje säsong. Kom ihåg – Rom byggdes inte på en dag, och din Gardenize digitala trädgård kommer inte heller att göra det. Varje gång du lägger till något i Gardenizebygger du ditt alldeles egna växtbibliotek baserat på var du bor. 

3. Planera din trädgård och dina odlingar.

Här skapar du stora planer för framtiden. Genom att planera säsongen i förväg kan du se till att alltid hålla dig på rätt kurs mot fullständig trädgårdslycka. Inuti din digitala trädgård kan du till exempel testa hur blommor kommer att passa ihop genom att lägga till dem i en plats, ställa in påminnelser för när du ska börja så och spara information du behöver nära till hands när allting börjar växa.  

Organized garden - plant care advice

Hur du tar hand om en trädgård

Nu börjar det verkliga arbetet, här kan inte Gardenize hjälpa dig – du måste köpa fröna, så dem och sköta om dem. Men varje gång du behöver komma ihåg något om växterna eller trädgården, så kan Gardenize hjälpa dig och agera som din andra trädgårds-hjärna. Du kommer behöva komma ihåg vad du ska göra, när du ska göra det och hur du ska göra det, har du sparat den informationen så finns allt du behöver precis där i din app. 

Röster från Gardenize App-gemenskap:

Att jag faktiskt laddade ner appen och övertygade mig själv om att jag kan ta hand om en trädgård var ett stort steg för mig. Att enkelt kunna ta bilder för att spåra framsteg, samt tipsen och råden är ovärderliga!

– Lisa

Organize your raised beds - plant care advice

Hur du organiserar en trädgård, pallkragar och blomsterbäddar

I Gardenize kan du sortera alla dina planteringsplatser i olika områden och koppla alla dina växter till dina områden. Varje gång du gör något i din trädgård kan du markera det som en trädgårds händelse – kopplad till ditt område eller växt. På så sätt kommer du alltid ha en överblick och minnas vad som gjordes sist i just den här pallkragen eller med den här växten. 

Det här gör det möjligt för dig att ha koll över allt i din trädgård, men du kan också använda det för att planera dina bäddar och områden. Skapa din växtplats och koppla dina planerade växter till det, passar de ihop? Eller behöver de mer utrymme? Det blir lätt för dig att se resultatet innan du börjar gräva överhuvudtaget. Spara tid och pengar, och planera i förväg. 

Fortsätt odla din digitala trädgård

Fortsätt att utvecklas. När du har koll över hela din trädgård kan du börja experimentera. Temabäddar, året-runt odling eller utmana genom att maximera användningen av utrymmet – varje idé kan bli möjlig med lite hjälp av din trädgård i Gardenize. Vilka trädgårdsdrömmar har du? 

Gardenize garden app - My garden with plants

En samlad översikt över alla växterna i din trädgård, med möjlighet att filtrera på var de växer, vilka som ska planteras eller om du redan sått dem. Här ser du alla växter som står i utomhuskrukor.

Skötselrådsperfektion – hjälp oss att nå dit!

De skötselråd du får i Gardenize genereras av AI och presenteras för närvarande som en betaversion. Funktionen kommer finnas tillgänglig för alla Gardenize Plus användare som har iOS.

Vi skulle bli jätteglada för att höra från dig om du har förslag på hur skötselråden kan förbättras. Skriv till oss customerservice @gardenize.com. Tack för ditt engagemang och för att du hjälper oss att göra Gardenize trädgårdsupplevelse ännu bättre! 

Trädgårdsplanerare

GARDENIZE TRÄDGÅRDSAPP

EN ODLARKOMPIS MED GRÖNA FINGRAR OCH FOTOGRAFISKT MINNE

Gardenize är en app för trädgård och odling som hjälper dig att överblicka, förstå och utveckla din trädgård och dina odlingar. Ordning och reda gör det enklare att lyckas och Gardenize strukturerar all information och gör den sökbar. Du får dessutom tips och inspiration av andra Gardenizers över hela världen.

Gardenize är gratis att använda. Du kan ladda appen från App Store eller Google Play, eller skapa ett konto direkt i webbappen i din webbläsare.

Google-Play
App store

Läs mer om trädgård här:

Bilder som publiceras på Gardenize hemsida tillhör Gardenize AB och får inte användas utan tillstånd.