IDENTIFIERA VILKEN VÄXT

En vanlig fråga vi brukar få från trädgårdsfolk är om Gardenize känner igen växterna som läggs in i appen och svaret är helt enkelt ja, det gör den! Genom att använda identifikation för att lägga till dina växter berättar appen för dig om vilken växt det är och hur du ska ta hand om den. Men varför ska du använda just Gardenize trädgårdsapp för att identifiera dina växter? Här är 3 smarta anledningar!

3 smarta anledningar att använda växtidentifikation i Gardenize trädgårdsapp:

  • Alltid tillgänglig trädgård!

    När du jobbar med din trädgård så kan det vara praktiskt att identifiera din växt direkt; hur ska du sköta om den, kan den flyttas hur som helst och behöver den gödsel? Kolla upp direkt och få svaren i Gardenize. Vill du kolla upp växten i lugn och ro, så går det helt fint att ta en bild för att sedan använda bilden från ditt bibliotek i telefonen när du identifierar växten.

  • Du kan spara svaret från växtidentifieringen!

    När du identifierar din växt i Gardenize får du informationen om den i din telefon och kan lägga in den direkt i din trädgård i Gardenize. Nu har du all info samlad på ett ställe och hittar allt du behöver veta lätt tillgängligt nästa gång du behöver.

  • Lär dig om olika växter!

    Hur kul? Är det inte fantastiskt att upptäcka nya växter och vilka möjligheter du har i din trädgård? Ingen trädgård är för stor, inga växter för många – med Gardenize i hand så har du koll på varenda en.

Identifiera vilken växt det är med Gardenize

VäxtID på ett enkelt sätt via app

Hur nöjd du blir med en apps identifikationsförmåga beror ofta på hur exakt du själv vill veta svaret. Räcker det tex att det är en ”Tomat” eller vill du veta även latinska namnet och sortnamnet? Det kan hjälpa att ange vilken plats du befinner dig på, eftersom urvalet av svar då kan bli mer precist. De flesta appar utvecklas och uppdateras regelbundet, så är du inte nöjd med svaret vid ett visst tillfälle, så kanske du får bättre träff nästa gång.

Olika appar som identifierar växter

Det finns många appar som identifierar växter och vi kan nämna PlantNet, LeafSnap, PictureThis, Flower Checker med flera.

Fördelen med Gardenize växtidentifiering är att du kan ta svaret du får i appen och lägga in det i din trädgård i Gardenize direkt, med ett enda knapptryck. Sen kan du fortsätta jobba med växten för att skapa en översikt; är det en växt du önskar dig, ska så, eller har du precis gjort något med den i trädgården? Lägg till information och påminnelser så du kan sköta om den på bästa sätt och få en härligt, grönskande trädgård.

Gardenize trädgårdsapp organisera trädgården - organize garden Gardenize garden app

SPARA DINA SVAR I GARDENIZE!

Oavsett hur du får svaret på vilken växt du har framför dig, så rekommenderar vi att du sparar svaret i Gardenize. Från Gardenize kan du sedan dela bilden till olika trädgårdsforum om det är någon information du saknar, enkelt och smidigt. Du laddar ner appen från App store eller Google play eller loggar in på ditt konto på datorn.

*Växtidentification är en Beta version på iOs, och kommer släppas på Android senare.

Gardenize app – för växter trädgård och odling

Gardenize är en app för trädgård och odling, och fungerar såväl i mobilen som på datorn. Med ett Gardenize konto kan du enkelt samla alla dina bilder och anteckningar om din trädgård på ett ställe.

Läs mer om hur du kan använda Gardenize här.

Garden App Gardenize

Aktuella trädgårdstips och inspiration