5 smarta funktioner i trädgårdsappen Gardenize

Vill du ha full koll på din trädgård? Vi har under alla år utvecklat Gardenize trädgårdsapp för att bli ett så bra verktyg som möjligt för alla som är intresserade av trädgård, växter och odling. Vårt mål är att du som odlare ska få koll på din trädgård och dina växter så att du hela tiden kan utvecklas och i förlängningen nå dina egna trädgårdsmål. Hur kan Gardenize hjälpa dig i trädgården undrar du? Här är 5 smarta tips!

Få full koll på din trädgård i trädgårdsappen:

1. Hitta växter i växtdatabasen

När du bygger ditt växtbibliotek, så kan det ibland vara skönt med lite hjälp på vägen, gällande bilder och information. Du kan du prova att söka i vår växtdatabas, där vi har flera tusen växter att välja bland. Många av de växter som du hittar där, är sådana som man ofta sår från frön. Det är för att vi har fått den informationen från olika fröföretag, som generöst delar med sig av informationen till oss.

När du har sparat ner en växt från växtdatabasen, kan du självklart lägga till fler egna bilder, så att du kommer ihåg hur växterna ser ut i verkligheten. Jobbar du med gratisversionen av Gardenize så behöver du radera bilden du får från databasen för att kunna lägga till din egen, det går jättebra att göra det.

2. Dela dina trädgårdsbilder direkt till Facebook, Instagram, eller vänner i Gardenize chatten!

Visst vill man gärna visa upp hur bra man lyckas med sina odlingar och hur vackert det blommar i trädgården? Om du har sparat ner bilder i appen, kan du enkelt dela dem vidare genom att klicka på den lilla dela-knappen som du hittar under varje bild. Du får du upp en lista med de olika appar som du har installerat, och väljer då vart du vill dela och den tjänsten öppnar sig.

Du kan nu också dela dina växtbilder i chatten i Gardenize! Så om du vill visa eller kanske fråga någon annan gardenizer om något, kan du enkelt dela bilder vidare på samma sätt. Du väljer helt enkelt Gardenize-ikonen, som alternativ när du skall dela vidare, och sen den person du chattar med.

3. Rita på trädgårdbilderna

Att kunna rita på bilderna för att markera olika saker är en av de första funktionerna som vi la till i trädgårdsappen. Tanken är att du enkelt skall kunna markera var du t.ex:

  • har sått olika fröer i en pallkrage
  • har en skadad gren på ett träd som skall tas bort vi senare tillfälle och kan markera upp det
  • kan notera vilka växter som sitter var i en rabatt

Den här funktionen är som mest användbar när det gäller växtplatser och händelser. Det är här behovet för att markera upp exempelvis vilken sorts vitlök som är satt i vilken rad eller vilken sorts hortensia som är vilken i en rabatt. Du hittar till funktionen att rita på bild genom klicka på Redigera, välja redigera växt/plats/händelse, klicka på symbolen med en penna som du hittar på bilden och sen “Ändra foto”. När du ritar på bilderna, kan du välja mellan 8 olika markeringsfärger, och i nästa steg skriva en anteckning per färg. Fiffigt – eller hur?

GIF-Plan-Eng

Rita – växtplats

4. Välj favoritbild*

Ett smart tips är att spara flera bilder på varje växt, både för att följa utvecklingen över tiden, och för att kunna se hur blomman, bladen och grenverket ser ut under olika tider på året. Det kan även vara nyttigt att se dina växter i närbild och hur de ser ut i sin miljö. Du kan också spara bilder på växtetiketter och fröpåsar för att ha med mig den informationen framgent, i Gardenize söker du bara upp växten och där har du all information samlad nästa gång du behöver.

Med många bilder på varje växt så är det skönt att kunna välja den finaste bilden främst, då ser det extra trevligt ut på ditt konto när du eller någon gardenizervän bläddrar igenom din trädgård. För att kunna välja favoritbild så går du in i redigerarläget och ser ett litet hjärta i övre högra hörnet på bilden. Swipa fram till den bilden du gillar mest, och klickar sen i det lilla hjärtat och spara. Klart!

GIF_Add-miljobild-SV

Lägg till flera bilder

5. Exportera ut växterna till Excel*

Vi får ofta frågan om det går att summera de kostnader man anger under olika händelser, för att få en sammanställning över sina trädgårdsutlägg. Och, Ja det kan man. Genom att exportera din trädgård till kalkylark på alla dina händelser, så kan du i Excel eller Google Sheets summera utlägg under olika perioder.

Med excel-exporterna kan man även få ut en lista på alla sina växter, vilket är användbart om man exempelvis deltar i ett event med öppna trädgårdar eller liknande, och vill ha en papperslista att dela ut till besökarna.

Det finns ännu fler bra saker du kan göra i Gardenize-appen så klart!

Som att söka i inspirationsflödet, spara inlägg och göra kopior på egna eller andras växter. Allt för att du ska kunna få en översikt över din trädgård och kunna sköta om den på bästa sätt. Stort lycka till i trädgården!

*) Funktionerna beskrivna i punkt 3, 4 och 5 ingår i Gardenize plus. Med Gardenize plus får du tillgång till ytterligare ett antal extra funktioner som att spara inlägg i inspirationsflödet, spara fler bilder på varje växt och komma åt ditt konto på datorn. Bästa priset på Gardenize plus får du om tecknar ett årsabonnemang. De två första veckorna är dessutom gratis, och om du ångrar dig under den perioden är det enkelt att avsluta och du betalar ingenting.

/Jenny på Gardenize

GARDENIZE TRÄDGÅRDSAPP

En odlarkompis med gröna fingrar och fotografiskt minne.

Gardenize är en app för trädgård och odling som hjälper dig att överblicka, förstå och utveckla din trädgård och dina odlingar. Ordning och reda gör det enklare att lyckas och Gardenize strukturerar all information och gör den sökbar. Du får dessutom tips och inspiration av andra Gardenizers över hela världen. Gardenize är gratis att använda med sina basfunktioner och du kan ladda ner appen från App Store eller Google Play, eller skapa ett konto direkt i webbappen i din webbläsare.

Gardenize garden app

Fler lästips från Gardenize

Get Gardenize in App store
Google-Play

Bilder som publiceras på Gardenize hemsida tillhör Gardenize AB och får inte användas utan tillstånd.