Få full koll på din trädgård!

Att bli inspirerad av trädgård och odling är härligt och det är lätt att få idéer till vackra rabatter och läckra växter i tidningar, tv och sociala medier. Svårare är det att hålla ihop allting och ha koll på trädgårdens växter genom årstiderna. Det är lätt att glömma var man tryckte ner de där tulpanlökarna eller när det där trädet man satte ska beskäras, vilken sort var de egentligen? Att samla information om sin trädgård på ett lättillgängligt ställe är guld värt. Gardenize app hjälper mig ha koll på min trädgård – vad som växer var och hur det ska tas om hand.

Blomma Gardenize app

Användbart trädgårdsverktyg för telefon, dator och surfplatta

I Gardenize app är det enkelt att planera och strukturera odlingsplatser i trädgården genom att använda sin telefon. Telefonen är ett värdefullt redskap som följer med mig ute i trädgården där jag tar bilder på hur trädgården utvecklas och förändras. Det är smidigt att ha ett verktyg som Gardenize app där jag kan samla bilder och kommentera hur jag tänkt.

Gardenize kan även användas på datorn vilket är toppen vid de tider på året då man kanske helst sitter inomhus och planerar eller utvärderar. Det är då lätt att gå tillbaka i Gardenize för att se vad som var bra under föregående år och om man vill göra något annorlunda.

En påminnelse om vad och var jag planerat

Hur många gånger har man inte läst om någon bra växtsort, köpt den, planterat, och insett att man glömt vad sorten hette och etiketten är spårlöst försvunnen? I appen är det lätt att lägga in sortnamn på de växter man planterar och sedan har man full koll om man vill köpa fler eller tipsa andra om bra sorter. Denna funktion är väldigt användbar för mig eftersom jag har jättesvårt att komma ihåg vilka perenner jag har planterat år från år.

Det finns en stor sortbank där man kan lägga till växter och få en beskrivning av exempelvis växtens höjd, ljusbehov, blomningstid med mera vilken är en jättefin hjälp i planeringsstadiet.

Blommor framfor vaxthus

Full koll på beskärning, gödsling och vattning

Genom att lägga in dina växter i Gardenize blir det lätt att ha koll på när man har gjort och ska göra vissa saker som att beskära, gödsla eller vattna. Det finns mängder av annan data du också kan lägga in, så som jordens pH-värde, ytans storlek och jordmån.

Genom att ta bilder kontinuerligt på samma växtplats är det enkelt att följa de olika årstiderna och veta när växterna blommar eller bär frukt. För oss som odlar ettåriga grönsaker och blommor är det extra värdefullt att kunna fotografera exempelvis en pallkrage och sedan använda ritfunktionen för att skriva vad man sått eller planterat var. På så vis kan man ha full koll även om etiketterna fått fötter.

Ett forum för trädgårdsintresserade

I Gardenize kan man följa andra konton som man gillar och inspireras av, precis som i sociala medier. Man får också tillgång att läsa mängder av spännande och intressanta artiklar och inlägg för att hämta inspiration och lära sig något nytt.

Appellund Gardenize Jenny L
Jenny Löfström

GÄSTBLOGGARE: JENNY LÖFSTRÖM

Jenny bor med man och två barn, hund, katt och höns på landet utanför Kalmar (odlingszon 2-3). Hon odlar en stor del av familjens grönsaker, bär och frukter under sommarhalvåret. Hon gillar att kombinera grönsaker och blommor i odlingen och har som mål att ersätta mycket av trädgårdens gräsytor med blommor, buskar, träd och trädgårdsland.

Familjen bor i en gammal skola från början av 1900-talet och köksträdgården ligger idag på samma plats som den låg när det var småskola där. Hon odlar gärna växter som drar till sig pollinatörer och gillar att ta sig an små byggprojekt i trädgården. Vill du följa Jenny på Instagram kan du göra det här: @karlsboskola

GARDENIZE TRÄDGÅRDSAPP

En odlarkompis med gröna fingrar och fotografiskt minne

Gardenize är en app för trädgård och odling som hjälper dig att överblicka, förstå och utveckla din trädgård och dina odlingar. Ordning och reda gör det enklare att lyckas och Gardenize strukturerar all information och gör den sökbar. Du får dessutom tips och inspiration av andra Gardenizers över hela världen. Gardenize basfunktioner är gratis att använda. Du kan ladda appen från App Store eller Google Play, eller skapa ett konto direkt i webbappen i din webbläsare. Lär känna Gardenize bättre här.

Gardenize garden app

Fler lästips från Gardenize

Get Gardenize in App store
Google-Play

Bilder som publiceras på Gardenize hemsida tillhör Gardenize AB och får inte användas utan tillstånd.