Det våras för gardentech

Gardenize tar in 10 miljoner

Nu tar Gardentech företaget Gardenize in ytterligare 10 miljoner kronor för att fortsätta växa internationellt. Tjänsten finns redan i 130 länder.
Team Gardenize Aisha Patrycja Jenny, Gardentech

Del av Gardenize teamet: Aisha AlSafi, Patrycja Ekner Bohlin, Jenny Rydebrink.
Foto: Anna Östberg Casanova

Genom en nyemission tillförs 10 miljoner kronor till bolaget från befintliga och nya investerare. Tillkommande investerare är bland andra Linbo Invest, genom Lars och Johan Wiklund, och Martin Gumpert, grundare av Garbergs reklambyrå och ansvarig för flertalet banbrytande internationella varumärkeslanseringar.

Jenny Rydebrink är initiativtagaren och en av grundarna till Gardenize, som tog sin första form redan år 2015. Hon ser ett starkt ökat intresse för hem och trädgård, i alla åldrar.

  • Vi är exalterade över att intresset för vår tjänst är så stort. När vi började analysera användarstatistiken så förvånades vi över att trädgårdsintresset var så jämnt utspritt mellan åldrarna. Vi hade en fördom om att det skulle vara många äldre som använder tjänsten, men tvärtom så ser vi ett starkt intresse hos unga vuxna mellan 20-30 år, och sedan självklart även uppåt i åldrarna, säger Jenny Rydebrink, VD och grundare för Gardenize.
  • Intresset för vår tjänst tror vi förstärks av att vi helt eller delvis berörs av många olika trender som blir alltmer framträdande, såsom hållbarhet, självförsörjning, urban farming och mindfulness.

Trots begränsad marknadsföring har Gardenize idag 300 000 nedladdningar av sin app, och närvaro i närmare 130 länder. Tjänsten finns redan på åtta språk, för användare världen över. Användandet av appen har ökat med 60 procent under det senaste året.

  • Vi ser en tydlig trend i att många engagerar sig allt mer i hem, inredning och trädgårdar. När vi nu dessutom spenderar mer tid i hemmet så tenderar vi också att göra det mer fint hemma – och så även på våra uteplatser. Sedan är det även tydligt att många använder plattformen för att strukturera upp större odlingar, som odlingar av exempelvis potatis, morötter och annat.
SV hand app

Nu planerar bolaget att fortsätta förstärka närvaron internationellt och nå nya användare. Expansionen fokuseras på Gardenize redan största marknader, som USA, Tyskland, UK, Norden och Australien. Dessutom läggs ett fortsatt stort fokus på produktutveckling.

  • Genom nyemissionen ökar vi utvecklingstakten enligt en tydlig plan som utarbetats efter många års input från våra användare. Nästa steg för oss är nu att utveckla sociala funktioner i appen för att ytterligare stärka engagemanget. På så sätt utmanar vi inte bara de klassiska inrednings- och trädgårdstidningarnas innehåll, utan även sociala medier-apparna.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Jenny Rydebrink, VD, 070 720 89 11, jenny.rydebrink@gardenize.se.
Maja Hurtigh, presskontakt, 070 315 67 59, maja.hurtigh@anpr.se.

Gardenzie sida med pressinformation

Om Gardenize

Gardenize är plattformen för den växt- och odlingsintresserade med stor eller liten trädgård. Det är en ständigt växande trädgårdsdagbok som fylls med kunskap, tips, foton och en gränslös social gemenskap för alla som har eller vill skaffa sig gröna fingrar. Företaget arbetar för att skapa en engagerande upplevelse för användare världen över.

Gardenize AB grundades 2015 och tjänsten lanserades 2016. Teamet består av personer som delar intresset för växter, odling och tech. De snabbast växande marknaderna är Sverige, UK, Tyskland, USA och Australien. Du kan ladda ner appen via App Store och Google Play, samt via websidan.

SWE Hand app SV 1