Gardenize tar fram en ny digital strategi med hjälp av Esatto

Hur skapar man en strategi som ger resultat genom det vi gör i vardagen och som också skapar bättre lönsamhet? Med Esatto Digital byrå arbetade vi igenom just en sådan här modell – från framtid till vardag. Målet med vårt samarbete var att ta fram en digital strategi för att se till att allt som görs på den digitala arenan hänger ihop och samarbetar för att få ut en samlad bild av vem vi är, vad vi erbjuder, och att vi möter våra målgrupper i deras kundresa och köpprocess på rätt sätt.

Från framtid till vardag

Gardenize grundades 2015 för att lösa problemet som de flesta med trädgård känner igen: att komma ihåg vilka växter man har och var man har dem. Lösningen blev en app som gör det möjligt att ta bättre hand om vår planet genom våra hemmaodlingar. Med kunskap och stöd får Gardenize den där plantan att må lite bättre, vilket gör livet lite lättare för det där biet vilket i sin tur innebär att den där andra blomman pollineras och mår bra. Och sådär fortsätter det. Med småskaliga hemmaodlingar drar vi tillsammans vårt lilla strå till den stora stacken – biologisk mångfald.

Gardenize hjälper att hålla kolla på våra hemmaodlingar och alla de olika växter som finns där. Appen samlar information om dina växter, växtplatser och vad du gör i trädgården. Är du mer nyfiken på de latinska namnen, eller varför det ens finns latinska namn, stöttar Gardenize även där. Eller kanske är du helt enkelt i behov av ny inspiration och att följa dina trädgårdsvänner för att se vad de gör? Kort sagt – här finns all den kunskap och det stöd som du behöver för att bättre ta hand om din hemmaodling.

Esatto och Gardenize har tillsammans arbetat igenom Esattos modell Från framtid till vardag. Den består av ett antal sammankopplade nivåer som tillsammans syftar till att skapa en strategi som ger resultat genom det vi gör i vardagen.

 

”Det har varit ett nöje att samarbeta med Esatto och vi är väldigt nöjda med resultatet. Tillsammans sammanställde vi tankar i en grov ledstjärna, vår strategi, en prioriterad taktisk tavla och ha en massa värdefull input för att gå in i prototyp- och utvecklings-fas av konceptet onboarding. Det är vår målbild!”  –  Jenny Rydebrink, Ägare och grundare av Gardenize

 

I stora drag handlar den om att bena i Framtid – alltså i vilken kontext ska Gardenize vara framgångsrika. Nästa steg är Ledstjärna, alltså varför finns Gardenize. I nästa fas kommer vi in i Strategi, alltså vad ska vi vara utifrån ledstjärna och framtidsbild. Slutligen landar det här i fokus, taktiker och aktiviteter som styr hur arbetet prioriteras i vardagen.

Vi vet att tid och resurser är knappa för start-ups, men vi vet också att ett felaktigt användande av resurser och att göra fel saker kommer vara ännu dyrare på sikt. Därför arbetar vi med den här modellen – för det är när strategi faktiskt klarar av att guida i vardagen som vi kan skapa bättre lönsamhet, samtidigt som det där biet gör planeten lite bättre. Det är helt klart en hållbar affär tycker vi.

Nästa fas handlar om att designa lösningar utifrån de fokus och taktiker som vi arbetat fram i strategin. Det spänner hela vägen från varumärke och marknadsföring till teknik och arkitektur.

Vilken Gardenize-nivå är rätt för dig?

Free

Passar dig som använder Gardenize för tips och information som du hittar i inspirationsflödet eller gillar att kika in och se vad andra har för sig i trädgården i vänner-delen.

Här kan du göra så mycket anteckningar du vill och lagra en bild per växt/plats/händelse.

Basic 19:-/mån*

Passar dig som använder Gardenize till att samla information om dina växter och vill ha några bilder på varje växt, tex en bild på blomman, en bild på hela växten och en bild på etiketten som kom med när du köpte växten.

I Basic kan du spara 3 bilder per växt/plats/händelse.

I Basic kan du dessutom rita på bilderna, så att du noter var du sått olika fröer, eller plantera olika sorters växter.

_________

 * Tecknas vi App Store eller Google play

Plus, 39:-/mån*

Passar dig som gillar att ta mycket bilder och följa utvecklingen av varje växt under olika säsonger och följa utvecklingen på olika växtplatser.

I Plus kan du spara obegränsat med bilder så du kan snabbt bygga upp en katalog och fotoalbum över din egen trädgård.

Dessutom kan du logga in på ditt Gardenize konto via datorn vilket gör det ännu enklare att lägga till fler bilder och anteckningar.

_________

 * Om du tecknar dig via hemsidan. 59:-/mån om du tecknar dig via Stores.

Fler lästips från Gardenize

Bilder som publiceras på Gardenize hemsida tillhör Gardenize AB och får inte användas utan tillstånd.