Gardenize om hösten

Nu på hösten är det bästa tiden att få ordning på sin ”trädgårdsadministration”. Att sortera in alla sina trädgårdsbilder och skriva ner alla anteckningar om vad som gått bra eller mindre bra i trädgården, medans man har allt färskt i minnet är nyckeln till en lyckad trädgårdssäsong nästa år.
Hösterbjudande

Så här gör jag:

Vardagsfix

 1. Jag tar bilder på mina växter, rabatter och vad jag gör när jag är ute och fixar i trädgården. Men eftersom jag ofta är smutsig, eller det är lite kallt, väntar jag med att lägga in i Gardenize tills jag kommer in.
 2. På kvällen, när jag har kokat mig en kopp te, så sätter jag mig vid datorn och loggar in på mitt Gardenize-konto.
 3. Då lägger jag in nya växter, och sparar ner bilderna som jag har tagit.
 4. Jag funderar över vilka aktiviteter jag har gjort, och lägger in dem, oavsett om jag har någon bild eller inte.
 5. Jag upplever att det är väldigt mycket enklare att skriva lite längre anteckningar om hur jag har gjort något när jag väl sitter vid datorn. För då kan jag använda alla fingrar när jag skriver och inte bara tummen eller pekfingret.

Växtinformation

 1. Jag bläddrar igenom mina växter, och funderar på om jag behöver göra någon mer anteckning här och var.
 2. Jag kan enkelt söka på både växtnamn, sortnamn eller det latinska namnet och får då snabbt fram det urvalet av tex tomater eller rosor.
 3. De växter som jag ännu inte har, men vill ha noterar jag särskilt. Jag har en växtplats som jag kallar ”Önskelista” dit jag kopplar växter jag ännu inte har. När jag sitter vid datorn är det lätta att leta fram information om växterna och samla den informationen jag vill komma ihåg på mitt Gardenize konto.

Växtplatserna

 1. Jag gå även igenom mina växtplatser. Det är väldigt roligt att bläddra bland bilderna och se hur de olika platserna har utvecklats under åren.
 2. Sen städar jag lite genom att ta bort eller lägger till växter som finns/inte finns på olika platserna längre. Det gör jag enkelt genom att söka på tex växtnamnet och ”klicka och dra” växterna till och från de olika platserna. – Tänk om det var lika enkelt ute i trädgården när jag planterar!

Planera in händelser

 1. Genom skapa nya händelser och sätta framtida datum på dem, så kan jag enkelt skapa mig en överblick över saker jag tex skall göra till helgen, eller till våren.
 2. Jag går även tillbaka på tidslinjen och ser vad jag gjorde i trädgården samma tid förra året. Det är väldigt intressant att jämföra när jag skördade sista gurkan och när det var dags att flytta in växter för vinterförvaring.
trädgården i december

Gardenize Plus

39:-/mån eller 390 :-/ år*

Med Gardenize Plus kan du:

 

 • Använda Gardenize på datorn
 • Spara så många bilder per växt/plats/händelse du vill
 • Spara så många växter/platser/händelser du vill
 • Skapa kopior av dina egna växter – ny funktion.
 • Rita på bilderna
 • Spara så många inspirationsinlägg du vill
 • Skapa en back-up av dina bilder och din information genom att spara ner via exportfunktionen

* priserna gäller om du tecknar dig via hemsidan

Fler lästips från Gardenize