Klipp bort syrénblommorna

Alla älskar vi ju när syrénblommorna har sin högtidsstund, ofta lagom till skolavslutningar och student. Dofterna som sprider sig i villakvarteren på försommarkvällarna kan ligga som en dimma av parfym och påminner om den ljuva sommartid som komma skall.
Klipp bort överblommade syrénblommor

Dags att klippa bort syrénblommorna

Ett tips som jag nyligen snappade upp och som jag gärna delar med mig av är att se till att klippa bort de överblommade klasarna, för att försäkra sig om riklig blomning även nästa år. Man klipper alltså bort syrénblommorna, innan de bildar frö. Om man gör det så kommer växterna tro att de misslyckades med årets frösättning och satsa extra hårt på blomningen nästa säsong.

Tipset har jag snappat upp i ett avsnitt Odla med P1, som jag brukar lyssna på när jag fixar i trädgården. Det är trädexperten Henrik Sjöman, från Göteborgs Botaniska trädgård som tipsar om detta. I alla Odla med P1 avsnitt finns det massa matnyttig information att ta till sig. Du hittar många avsnitten i Gardenize inspirationsflöde.

Man lär även få samma effekt på tex azaleor eller rhododendron.

Klipp bort syrenblommorna

Fler lästips från Gardenize

Bilder som publiceras på Gardenize hemsida tillhör Gardenize AB och får inte användas utan tillstånd.