Gardenize 2.0 är här!

benjamin-combs-27617-unsplash 0.1
iPhone X Gardenize mobile app for plants and gardening

Gardenize 2.0

Två år efter att vi lanserade Gardenize släpper vi nu nästa generation av appen – Gardenize 2.0. Här har vi infört en av de mest efterfrågade funktionerna, att kunna besöka sina trädgårdsvänner digitalt och bjuda in andra att kika in hos sig själv!

Det innebär att vi har ändrat om lite i appens upplägg. Bland annat har vi flyttat dagboken till Min Trädgård så nu hittar du alla dina händelser under Mina växtplatser. Du har dessutom fått ett räkneverk så att du ser hur mycket du gjort i din trädgård!

Där dagboken tidigare fanns hittar du nu istället andra Gardenizers. När du klickar på fliken ”Följer” kan du söka upp andra trädgårds- och odlingsintresserade och fråga om du får följa dem. Klicka på den lilla gubben i övre högra hörnet för att komma till söklistan. Skriv in namnet på den du vill hitta och sedan på Följ för att skicka iväg en förfrågan. Mottagaren kommer att få en push-notis och kan gå in i menyn och välja Notiser för att godkänna eller neka förfrågan. För att kunna svara på förfrågan måste den nya versionen av appen vara installerad.

Uppdatera din profil

För att gamla och nya vänner ska kunna hitta dig har vi förbättrat möjligheterna att berätta om dig och din trädgård. Det gör du genom att uppdatera profilen och välja ut bilder som representerar dig och det du odlar. Du hittar profilinställningarna i menyn till vänster, och för att redigera klickar du på pennan nere till höger.

Du väljer en profilbild (tex på dig själv eller på en fin växt)  och en trädgårdsbild som kanske visar din favoritrabatt.

Du kan även välja land, internationell (USDA) och svensk växtzon. Om du har kan du även ange din hemsideadress och om du vill kontaktuppgifter. Längst ner på sidan anger du var på kartan din trädgård finns och om du vill att andra skall kunna se kartan eller ej. Du kan dessutom välja att ha din trädgård helt öppen, så att alla kan följa det du gör.

Tipsa gärna alla dina vänner att följa dig i Gardenize. Det kan de göra oavsett om de själva har trädgård eller ej.

Gardenize mobile app social profila mockup
Gardenize händelser

Andra nyheter

1. Nu kan du se alla händelse på varje växt och växtplats.

2. Sökfunktionen fungerar även på växttyp och växtplatstyp.

Vem ser min trädgård?

Alla konton i Gardenize är i grunden inställda som helt privata, dvs ingen ser det du har lagt in förutom: Namnet, profilbilden (som ofta är samma som på Facebook eller Google om du inte lagt in annan bild själv) samt land och växtzon – om du angett detta.

Om någon vill följa dig och vad du gör i Gardenize får du en push-notis om detta och kan själv välja om du vill godkänna eller ej. Du kan även hitta dina förfrågningar i sidomenyn, under Notiser.

Om du råkar godkänna en följare och ångrar dig, kommer du snart att kunna plocka bort denna själv. Just nu kan du höra av dig till Gardenize, och så hjälper vi dig. Vi kommer även införa möjligheten att rapportera användare som du tycker uppför sig felaktigt.

Bra att veta  – dela växtinformation med varandra

När du följer en annan Gardenize användare så kan hen lära sig av dig, och kopiera din växtinformation. På samma sätt kan du få lära dig av andra som har bra information om sina växter och kopiera deras information.

Växtrum i Lerum profil
Gardenize 2.0
Växtrum i Lerum Logga

Växtrum i Lerum

Tack vare den nya funktionen att följa andra trädgårdar så kan även olika publika parker, planteringar och trädgårdar dela med sig av sin trädgårdsinformation.

Först ut är vinnaren av ”Årets Samhällsbyggare 2018” Växtrum i Lerum!

Växtrum i Lerum är ett led kommunens vision att bli Sveriges ledande miljökommun. Idén är att skapa spännande och intressanta växtrum på olika centrala platser, och som alla ligger utmed en charmig promenadslinga. De olika växtrummen skapas av erkända trädgårdsdesigners som får hjälp av frivilliga kommuninvånare vad gäller anläggningsarbetet och skötseln.

Nytt för 2018 är att alla växtplatserna med fullständiga växtlistor finns inlagda i Gardenize. Så gå till den nya sidan ”Följer” i appen, klicka på gubben i övre högra hörnet och sök efter ”Växtrum” och välj Följ. Då kan du se alla de olika växtrummen, växtlista för respektive plats mm.

Växtrum 2018 invigs 31 maj klockan 18 och den 2 juni sker den första öppna visningen klockan 11. Den 2 juni är även Jenny från Gardenize på plats.

Mer information om Växtrum i Lerum kommer inom kort.

Tusen trädgårdar

Skall du vara med på Tusen Trädgårdar? Se då till att ha din trädgård i Gardenize uppdaterad med bilder på alla dina växter och kopplade till dina olika växtplatser.

Tusen trädgårdar är Sveriges största trädgårdsevent och engagerar hela landet. Du kan välja att bjuda in trädgårdsintresserade hem till dig och visa upp dina växter, planteringar och odlingar eller så söker du upp trädgårdar i närheten och gör en rundtur själv och besöker andras trädgårdar.

Tusen trädgårdar går av stapeln vart annat år och i år det den den 1 juli.

Här kan du läsa mer om Tusen Trädgårdar, anmäla dig eller leta upp trädgårdar att besöka på kartan.

Mer info om hur du kan använda Gardenize i samband med Tusen Trädgårdar kommer inom kort!

Tusen Trädgårdar

Här kan du läsa om Gardenize och den information som lagras enligt den nya personuppgiftslagen, GDPR.

Allt om din trädgård i Gardenize trädgårdsapp.

Du kan ladda ner Gardenize från App store eller Google play, helt gratis och på svenska.

  • Samla bilder och anteckningar om dina växter och din trädgård
  • Hitta massor med tips, inspiration och gör-så-här
  • För dagbok och ställ in påminnelser
  • Följ dina trädgårdsvänner och låt dina vänner följa dig

Du kan hitta mer information om Gardenize på hemsidan.

Jenny Magnus Jessica Gardenize
App store
Google-Play