I år sådde jag tre sorters chili:

Cheyenne, Chiluacle Negro och Chocolate Scotch Bonnet.

För att hålla koll på dem och för att kunna skilja dem åt så la jag in dem i Gardenize, så där har jag nu sparat all min information från dess att jag köpte fröerna i januari, från Frökungen, till att jag sådde dem, planterad om i större krukor, gödslade och inte minst skördade.

Jag har lyckats bäst med min Chili Cheyenne, dels för att jag sådde flest fröer av den, men jag gjorde även ett intressant experiment där en kruka fick åka in i växthuset och några stå ute- mest på grund av platsbrist i växthuset, men attans vilken tydlig skillnad det blev på resultatet. Särskilt vad gäller mognad och storlek.

Jag gav bort några av plantorna och behöll bara en Chiluacle Negro själv, och denna har fått stå i köksfönstret (västerläge) mesta delen av tiden, och i bland utomhus. Denna har också genererat en del frukter, och gör fortfarande så även här är jag ganska nöjd.

Chocolate Scotch Bonnet känner sig nog lite mobbad, efter att ha mest ha fått stå ute, kanske i för liten kruka och ger därför ganska små frukter. Jag har inte skördat någon av dessa ännu eftersom de fortfarande är gröna.

Tack vare att jag gjort alla dessa noteringar, både med text och bilder i min Gardenize, så har jag nu full koll på detta och vet bättre hur jag skall sköta mina plantor till nästa år. Dessutom har jag sparat informationen som stod på varje fröpåse, så jag vet vilken jag skall förvänta mig är stark och vilken som är mildare. Och jag vet även om plantorna är F1 eller om det är värt att ta fröer från mina egna frukter. Så himla många bra saker helt enkelt och jag är med andra ord:

Rätt nöjd själv!

  Här är utdrag ur Min Dagbok för de olika plantorna.

 

Hälsningar /Jenny

 

PS. Gardenize är gratis…