Igår var det Mellofinal och jag och tonårsdöttrarna shoppade i mataffären för att hitta något gott att mysa med framför TVn. Vi var inte helt på det klara med vad vi var sugna på, så vi strosade runt i mataffären och hoppades på inspiration. Väl framme vid grönsaksdisken plockade jag åt oss lite goda småtomater, snackspaprika och fick sen syn på grönkålen.

” Vill ni ha grönkålschips ikväll?” frågade jag.

”JAAA” svarade de unisont och ögonen lyste på båda två.

Själv tänkte jag att de är allt bra knäppa….

Nåja, grönkålschips blev beställt och så här gjorde vi dem:

  1. Sköljde noggrant och rev loss de fina bladen från de hårda stjälkarna och lät bladen ligga och torka på en kökshandduk.
  2. La sen chipsen på ett bakplåtspapper (för att det blir lättare att diska då) och hällde på lite god olja, olivolja blev det denna gång. Blandade runt lite så att oljan fördelades jämt på bladen. Sen strödde jag på lite salt.
  3. In i ugnen på 90 grader i en timma. Men jag fick höja värmen lite på slutet, till 125 grader, eftersom jag inte tyckte att de fick tillräckligt med frasig känsla i tid till Mello…
  4. Väl ute ur ugnen så var det bara att hälla upp i en skål och äta.

 

     

När jag höll på och fixa med chipsen så slog mig tanken att ingen i familjen överhuvudtaget reflekterat över att köpa godis av något slag. Vi äter alltså hellre grönkålschips än smågodis i vår familj, så lite knäppa är vi nog allt.

/Jenny

(Ps, nästa år hoppas jag ha odlat grönkålen själv… :-))