Har du någon gång grejat i trädgården och tänkt att…
”Nu klippte jag ner äppleträdet i augusti i år, det skall jag lägga på minnet”, eller
”Oj, vad tidigt påskliljorna kommer, så tidigt har det ALDRIG kommit innan”, eller
”Jaha, här sätter jag en ettårig Marguerit och här sätter jag en perenn Prästkrage, – det kommer jag ju ihåg”
…men sen insett att så fort du har gått in, stängt dörren och tagit av dig stövlarna så pockar tvätten och middagen på din uppmärksamhet och alla dina mentala noteringar har blandats ihop till en fluffig sallad i huvudet??

_mg_9178         beskara-med-smilla

Det har jag. I år efter år har jag tänkt smarta tankar som att ”När jag kommer in från trädgården så tar jag fram ett litet käckt block och skriver ner att:
”Det var den 31 augusti jag klippte ner äppleträdet”, eller
”Påskliljorna slog ut redan den 25 mars” och att
”Den ettåriga margueriten planterade jag i rabatten vi trappan och den perenna prästkragen hamnade i rabatten vid brevlådan”.
Men gjorde jag det – nope, nix, inte det alls, aldrig någonsin.
På sin höjd har jag sparat etiketterna till blommorna jag köpt i blomsterhandeln, men så fort de hamnat på hyllan i förrådet så blev de ihop blandade och jag visste ändå inte vilken växt jag satte var.

Så en vacker dag på hösten så tänkte jag – ”Det måste ju finnas en APP för detta!! Det finns ju Appar för allt”. Jag har ju ändå telefonen i fickan jämt, och så enkelt det vore att ta en bild på växten, och etiketten och sen koppla ihop det med platsen där jag planterade mitt senaste tillskott.
Så jag började leta. I App store och i Google play. Och jag letade och letade och sökte på alla tänkbara sökord. Men, nähä inte det. Jag hittade visserligen några appar som har med trädgård att göra men de ville antingen lära mig saker, eller så var de på engelska och för ”fyrkantiga”. Jag ville ju ha en app om MIN TRÄDGÅRD, och MINA VÄXTER – på MITT SÄTT.

Så en dag i mars så gavs jag möjligheten att prova på nya utmaningar och bestämde mig för att testa hur det är att ta en helt egen idé och bygga något från grunden – och så föddes GARDENIZE.

Ett år senare så släpptes Gardenize i Google Play för Androidtelefoner och två månader senare släpptes appen även för iPhone. Redan  efter några månader har flera tusen hittat till Gardenize och gör liksom jag – tar kort på stort och smått i trädgården och har alltid sin trädgården med sig i fickan.

_mg_5049         _mg_8957

Gardenize är långt ifrån färdigutvecklad och jag har massor med idéer om hur vi skall fortsätta utveckla Gardenize till världens bästa trädgårdsapp, så ladda ner och häng med på resan! Om du går med i Vår Facebookgrupp: Trädgårds-app Gardenize, så kan du dessutom vara med och påverka fortsättningen.

Vill du läsa om hur man använder Gardenize? här är några länkar:

MIN TRÄDGÅRD

MINA VÄXTER

MIN VÄXTPLATSER

MIN DAGBOK

Här kan du ladda ner Gardenize:

available_on_the_app_store_black

android-app-store

/Jenny