I Gradenize hittar du fälten ”Typ” och ”Sort” under Fler detaljer på dina växter. Dessa är tänkta att användas för att dela in och gruppera växterna på olika sätt och man skapar både sina olika typer och och sorter själv.

Det ligger några typer som förslag när du öppnar appen, men du kan enkelt lägga till nya själv.

TYP
Olika typer kan tex vara Buske, Ros, Grönsak, dvs en benämning som grupperar flera växter tillsammans.

screenshot_20161229-080648

SORT
Fältet sort är tänkt att användas för undergrupper av växter. Tex kan man ha flera olika sorters tomater (körsbärstomater, Gula tomater) eller flera olika sorters rosor (som Queen Elisabeth eller Peace). Dessa lägger man in här.

screenshot_20161229-080654

I Gardenize vill vi att man fritt skall kunna bestämma hur detaljerad och noga man vill vara, och att man kan själv välja att använda de ord man känner sig bekväm med. Det är därför som vi inte ger alla svar utan låter användarna bestämma själva.