Dette kan du gjøre i hagen i juni.

Juni er sannsynligvis den vakreste av alle månedene. Den puster håp og forventning og det er bare å glede seg til å se hvordan hagen vil utvikle seg i år. Vil tomatplantene bli plantet for tett i år igjen? Vil det bli plantet for mange tomatplanter? Sannsynligvis. Vil rådyrene spise tomattoppene og vil det være liv i pottene med sommerblomster også i løpet av ferien? Vel, det gjenstår å se. Uansett er det mye å gjøre i hagen i juni og her er en liste over ting som kan være greit å huske på.

So gedeiht die Dahlie in deinem Garten

Hagetips for juni

1. Så sallat

Så litt hver uke for å få friske blader over lang tid. Hvis du sår alt på en gang, er det en risiko for at noen av grønnsakene rekker å visne og bli triste når du har lyst å spise dem. Salat er også veldig enkelt å så, og du kan med fordel bruke plastbokser fra matbutikken, som du for eksempel har hatt frukt i, og fylle med jord og litt frø.

2. Gjødsle i potter og bed

Spesielt pottene har begrenset tilgang til næringsstoffer fra jorden rundt, så fokuserer gjødslingen på disse. Bruk flytende næringsstoffer som du blander inn vannet når du vanner. Lag deg en rutine, for eksempel at søndager er gjødslingsdagen, så er det lett å huske på hvor ofte og når du har tilsatt næring. Et annet tips er å legge det inn i din Gardenize-app slik at du har oversikten.

3. Jakte skadedyr og insekter

Finn og bli kvitt snegler og kållarver. Men pass på marihøna, de spiser opp bladlus og andre småkryp som kan skade plantene dine. Har du rådyr og harer i nærheten kan det lønne seg å gjerde inn og beskytte avlinger og nyplantede trær med gjerder og garn. Beskytt gjerne de amerikanske blåbærbuskene med nett slik at fuglene ikke napper i godsakene før du selv rekker det.

4. Samle materiale og dekk til

Hvis du raker sammen gressklipp, legg det gjerne som dekkemateriale i bedene dine, rundt hekker eller under bærbusker. Gressavklippet inneholder mye næring, holder fuktigheten i jorda og holder ugresset i sjakk.

5. Knip av visne blomster

Det er en enkel og rimelig måte å holde blomstringen i gang lenge. Pass på hver gang du går forbi en potte med stemorsblomster, ta deg noen sekunder å frisere litt. Blomstrende busker har også godt av å få kuttet blomstene før de danner frø. Dette gjelder for eksempel syrinen, og dette kan du lese mer om.

6. Vanne

Mange steder i landet kan det innimellom bli forbud mot å bruke kommunalt vann til å vanne hagen om sommeren. Da er det greit å planlegge og tenke litt smart. Ved å samle opp, spare og gjenbruke vannet.

Dokumenter i Gardenize hageapp.

I juni er hagen ofte i full gang, og du gjør mange forskjellige ting hver dag. Har du telefonen med deg ut i hagen og pleier å ta et kjapt bilde av det du har gjort der og da, ja da kan du lett spare informasjonen slik at du kan gå tilbake og se hva som ble gjort. Kanskje du til og med tok en liten serie bilder, som viser hva du gjorde i flere trinn. Når du kommer inn etter dagens økt i hagen og setter deg ned i fred og ro, er det bare å åpne Gardenize, enten på datamaskinen eller i mobilen og lage nye hendelser over det du har gjort i hagen. Legg ut bildene du har tatt og gi navn til hendelsen.

Prøv å bli flinkere til å dokumentere selv det du ikke lykkes med. Som når du får skadedyr på kålen, voksbønnene som ikke spiret eller gule flekker på paprikaen din. På denne måten lærer og husker du også det som fungerte mindre bra. Du kan for eksempel lage hendelser som «Ernæringsmangel», «Pest» eller rett og slett «Fail!». Bruk Fail når det ikke ble som du hadde tenkt, som at frøene ikke spiret, du glemte å vanne pottene eller hvis du kjøpte jord som inneholdt mer ugress enn næring.

Marconi Rosso, pepper

Ernæringsmangel på paprika

Att göra i juni

Skadedyr på morelltre

Trädgården i juni

Dokumenter dine Fails!

Get Gardenize in App store
Google-Play

Bilder publisert på Gardenizes nettside tilhører Gardenize AB og kan ikke brukes uten tillatelse.